Tips om te besparen op de maandelijkse kosten van je bedrijf

Als (startende) ondernemer is het belangrijk om de maandelijkse kosten laag te houden om genoeg winst te behouden dat geïnvesteerd kan worden in het bedrijf om door te blijven groeien en uiteindelijk de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. In dit artikel zal worden uitgelegd  hoe je als ondernemer kan besparen op maandelijkse kosten. Dit kan je zomaar honderden euro’s per maand schelen. Denk aan het kiezen voor een sim only abonnement, besparen op energie en het in dienst nemen van stagiaires.

Sim only abonnement goedkoper dan andere abonnementen
Allereerst is het goed om te kiezen voor een sim only 1 jaar abonnement in plaats van een abonnement met toestel. Zo kost een sim only abonnement met onbeperkt internet en onbeperkt bellen vaak maar 25 euro, terwijl de kosten voor een abonnement met toestel tientallen euro’s hoger liggen. Vooral als je kiest voor de nieuwste modellen van Samsung of Apple. Als je kiest voor het kopen van een goedkoper- of tweedehands toestel en daarmee een sim only abonnement af te sluiten, bespaar je enorm veel geld.

Besparen op energie
Het is waarschijnlijk een open deur, maar er kan per maand veel bespaard worden op energie. Allereerst zijn er grote verschillen tussen energieleveranciers. Als ondernemer heb je vaak geen tijd om zelf helemaal uit te zoeken wat de goedkoopste energieleverancier is. Daarom zijn er online veel energievergelijkers waarbij je binnen enkele minuten kan zien wat de goedkoopste optie is bij jou.

Naast het kiezen van een energieleverancier is het ook goed om zelf actie te ondernemen en energie te besparen. Kies daarom voor het gebruik van ledlampen en zorg ervoor dat het kantoor goed geïsoleerd is. Ook is het aan te raden om niet te oude koelkasten te gebruiken. Deze hebben namelijk veel meer energie nodig dan nieuwere koelkasten en zijn bovendien minder goed voor het milieu.

Maak gebruik van stagiaires
Personeelskosten zijn vaak één van de grootste kostenposten van een bedrijf. Ondernemers willen vaak groeien, maar vinden het risico op het aannemen van een nieuwe werknemer vaak te groot. Stagiaires zijn echter een stuk goedkoper. Uiteraard hebben stagiaires minder ervaring en moet er veel tijd worden gestoken in het opleiden van een stagiaire, het scheelt wel aanzienlijk in de maandelijkse kosten. Zo ben je voor een HBO stagiaire vaak tussen de 250-400 euro. Simpel werk hoef je je verder geen zorgen meer om te maken en jij kan je focussen op datgene wat je echt leuk vindt, namelijk ONDERNEMEN.

Zo zijn er genoeg manieren om de maandelijkse kosten te verlagen. Het kiezen voor een sim only abonnement, besparen op energie en door gebruik te maken van stagiaires scheelt je honderden euro’s per maand. Geld dat kan worden door geïnvesteerd in nieuwe producten of machines. Daarnaast kan er meer winst worden behaald waardoor jij op het einde van de streep ook meer over houdt.

 

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *