4 tips voor meer digitale comfort in je vakantiehuis

Ga je binnenkort op vakantie? Vakantie zorgt bij veel mensen voor de nodige stress. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de bezoekers gespannen is. In dit artikel bespreken wij daarom 4 tips voor meer digitale comfort in je vakantiehuis, zodat je het vakantiegevoel écht gaat ervaren.

Tip 1: kies voor een prepaid simkaart

 

Misschien verwacht je dit niet, maar als je buiten de Europese Unie reist is het aan te raden om een prepaid simkaart te bestellen, bijvoorbeeld bij Prepaidsimkaart.net. Het grote voordeel aan een prepaid simkaart is dat je meer controle hebt over je kosten en dat je een beperkte bundel kan afsluiten, waardoor je niet te veel op je telefoon hoeft te kijken. Je betaalt met een prepaid simkaart nooit voor extra telefoonkosten. Zeker als je buiten de EU reist zijn deze kosten behoorlijk hoog. Door te kiezen voor een prepaid simkaart voorkom je torenhoge rekeningen. Zo blijft je vakantie betaalbaar!

Tip 2: een home visualisatie

 

Als je op vakantie bent kan de domotica inbrekers weren. Zo kan je instellen wanneer je de jaloezieën en de verlichting aan wilt hebben. Het systeem kan je leefgedrag onthouden en op basis daarvan het verbruik nabootsen. De domotica doet niet op gelijke momenten het licht aan en uit. Dit gaat gespreid, precies zoals jij het in het dagelijks leven ook oppakt.

Gaat dit iets te ver? Met behulp van een app kan je ook zelf bepalen wanneer je de verlichting aan of uit zet. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om je lampen te dimmen of te kiezen voor een andere kleur verlichting. Verder kan je met een lichtsensor je verlichting op ‘bioscoopstand’ zetten, zodat je verlichting met een lichtsensor wordt ingeschakeld.

Tip 3:  heb meer controle over de temperatuur in huis

 

Met domotica kan je ook beter de temperatuur in huis regelen. Zo kan je op een andere locatie alvast de temperatuur in een bepaalde kamer aanzetten. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat de keuken alvast wat warmer wordt zodra je start met douchen. Een zelflerende thermostaat begrijpt steeds beter je woongedrag, waardoor hij bijvoorbeeld weet in welke stand de airco moet draaien om de woning koel te houden.

Tip 4: Assistentie

 

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker: digitale spraakassistenten die veel werk uit handen nemen. Dit is een snelle manier om dingen voor elkaar te krijgen. Zo gaat praten veel sneller dan typen. Dit bespaart veel typwerk en gezoek in de menubalk. Door je stem te gebruiken kan je meerdere opdrachten in één keer laten uitvoeren. Het gebruik van een digitale assistentie zorgt met name voor comfort, want door bijvoorbeeld druk met het eten bezig te zijn kan je direct contact zoeken met een digitaal assistent.

Meer comfort tijdens je vakantie

 

Je vakantie heeft natuurlijk als doel om fit, fris en zorgeloos weer aan de dagelijkse werkzaamheden te beginnen. Om meer comfort te ervaren is het wellicht voor jou een idee om aan yoga te doen, om lekker te sporten en om zo veel min mogelijk op je telefoon te krijgen. Door een goedkope prepaid te kopen kom je hiermee al een heel eind!

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *