Voor 12:00 besteld, morgen in huis
Gratis verzending boven €75,-
Uitgebreide productkennis
Tevredenheidsgarantie

Netwerk


Starten met Domotica, Zorg voor een goed, veilig en stabiel netwerk
!

Door het gebruik van een domotica systeem wordt het netwerk in de woning nog verder belast. Het basis station bijvoorbeeld de home center van fibaro, het hart van het domotica systeem is verbonden met het netwerk en komt zo aan informatie van het internet, bijvoorbeeld het weer of andere apparaten in het netwerk zoals de thermostaat en de beveilingscamera's. Wanneer u het systeem aan wilt sturen doe u dit doormiddel van de smartphone, tablet of pc dit kan zijn binnen het netwerk of daarbuiten. Door al deze functionaliteiten en de vooruitgang van de techniek kan het zijn dat het netwerk niet meer up-to-date is om goed van alle functionaliteiten gebruik te maken. Hiernaast is het belangrijk dat de beveiliging up to date is zodat ongewenste bezoekers er van buiten niet bij kunnen en dat er zich geen storingen voor doen in bijvoorbeeld het WIFI bereik zodat u wel in staat blijft om alles te bedienen.

Router
Het modem of de router die u van de internetaanbieder hebt gekregen of diegene die u een tijd geleden heeft aangeschaft heeft vaak beperkte mogelijkheden, een klein WIFI bereik of beschikt wellicht niet over de laatste technieken. wanneer u een domotica systeem aanschaft of het systeem uit wil gaan bereiden is het verstandig om te kijken of het netwerk nog wel voldoet voor nu en in de toekomst. Belangrijke aspecten bij het controleren van het netwerk zijn: Gigabit ethernet poorten, Dual-wlan verbinding met zowel b ,g ,n en ac wireless verbindingen, IPv6 compatible, VPN mogelijkheden en een eventueel usb3 poort voor externe opslag. Heeft u ook wel eens gekeken hoe oud de Firmware is die op de router aanwezig is? Is deze nog wel te upgraden zodat de beveiliging in orde blijft?
Is uw router mogelijk aan vervanging toe, kijk dan hieronder eens in ons assortiment met routers. Hiermee bent u weer up to date om veilig uw netwerk uit te kunnen breiden.
Mocht u twijfelen of uw draadloze router nog goed te gebruiken is? Stuur ons even een mailtje en wij zoeken het even voor u uit.

Draadloos bereik
Natuurlijk kan het zijn dat u router nog prima volstaat alleen dat het bereik te wensen overlaat. Dit kan zijn omdat u geen kabel hebt lopen naar de desbetreffende locatie of dat uw WIFI simpelweg niet ver genoeg reikt. Een tip, probeer alle vaste apparaten die geen WIFI nodig hebben altijd bedraad aan te sluiten. Hier door houdt u meer bandbreedte over voor de apparaten die wel WIFI nodig hebben zoals de smartphone of tablet. WIFI verbindingen blijven nog altijd langzamer dan vaste verbindingen en dit zal ook in de toekomst nog even zo blijven.
Wanneer er veel draadloze apparaten verbinding maken of wanneer er een grote afstand te overbruggen is naar de router, bijvoorbeeld bij het gebruiken van een IP camera kan het mogelijk goed zijn om een powerline adapter te gebruiken. Dit is een adapter die het internet signaal kan sturen over het bestaande stroomnetwerk.

Door een powerline adapter te plaatsen bij de router in het stopcontact en een adapter te gebruiken bij het aan te sluiten apparaat heeft u geen WIFI verbinding meer nodig. Op deze manier kunt u elk stopcontact ook gebruiken als netwerkaansluiting.
Mocht de WIFI dekking niet toereikend zijn dan kunt u ook gebruik maken van een range extender. De beste manier om dit te doen is door gebruik te maken van een powerline range extender. De powerline range extender werkt net als de poweline adapters over het lichtnet. Vanuit de extender wordt dan een nieuw WIFI signaal gestuurd. Door deze techniek gaat er weinig bandbreedte verloren. Wilt u geen gebruik maken van uw lichtnet dan kun je ook een draadloze repeater gebruiken. Deze repeater ontvangt het draadloze signaal en verzend deze versterkt door, hierdoor wordt het bereik verder vergroot. Let wel op! bij gebruik van deze repeaters wordt de snelheid van het draadloze signaal minimaal gehalveerd.
Wilt u de verdere mogelijkheden bekijken kijk dan eens bij onze range extenders hieronder.