Voor 12:00 besteld, morgen in huis
Gratis verzending boven €75,-
Uitgebreide productkennis
Tevredenheidsgarantie

Wat is Domotica

Domotica ook wel "huisautomatisering" genoemd omvat het verder automatiseren van de dagelijkse dingen in huis of op kantoor. Het woord domotica is een samentrekking van het latijnse domus (huis) en het laatste gedeelte van de woorden informatica, telematica en robotica. De definitie volgens wikipedia:"De integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven". Bij domotica draait het dus niet alleen om integratie van techniek en bediening in de woning, maar ook steeds meer om de dienstverlening van buitenaf naar de woning.

Kortom: Domotica laten werken voor uw woning, winkel of kantoor om het leven net wat makkelijker en slimmer te maken!


Wat kan domotica toevoegen

Met domotica kunt u bijvoorbeeld automatisch of op afstand de verlichting, gordijnen, rolluiken of de vijverpomp laten schakelen. Denk bij "automatiseren" aan het automatisch inschakelen van de verlichting wanneer u een ruimte binnenkomt of het sluiten van de gordijnen op het moment dat het donker begint te worden buiten. Laat de wasmachine een melding sturen wanneer hij klaar is of laat de deurbel u direct een melding sturen op uw telefoon met een foto van diegene die er voor de deur staat.

Een domotica systeem is dus niet alleen gemakkelijk maar kan ook nog eens energiebesparend werken en een bijdrage leveren aan uw veiligheid.

Steeds vaker is het ook mogelijk video en muziek volledig te integreren in een domoticasysteem zodat met een enkele druk op een knop bijvoorbeeld de gordijnen sluiten, de verlichting gedimd wordt en de film start. De smartphone is al niet meer weg te denken uit het dagelijks leven en eigenlijk ook al niet meer uit een goed domoticasysteem. Bediening vanaf uw iPhone of Android toestel is steeds vaker mogelijk en de apps hiervoor worden steeds uitgebreider en gebruiksvriendelijker. De mogelijkheden zullen zich dan ook steeds verder ontwikkelen.

Bekijk hier eens de verschillende systemen.

Fibaro Tablet