Smappee support

Wat heb ik nodig om Smappee te kunnen gebruiken?

Voor de Smappee monitor heb je een internetaansluiting met Wi-Fi nodig en een stopcontact. De Smappee app kunt u gratis downloaden op de smartphone of tablet (Apple iOS 6 en hoger; Android 2.3 en hoger). Let op! Windows Phone wordt nog niet ondersteund.

Gebruikershandleiding:
Wi-Fi configuratie en gebruik van de app
Smappee Kopen

Installatiehandleiding:
1-fasige aansluiting met of zonder zonnepanelen
3-fasige aansluiting zonder zonnepanelen
3-fasige aansluiting met zonnepanelen

Installatie

Wat heb ik nodig om Smappee te kunnen gebruiken?

Voor de Smappee monitor heb je een internetaansluiting met Wi-Fi nodig en een stopcontact. De Smappee app kan je gratis downloaden op je smartphone of tablet (Apple iOS 6 en hoger; Android 2.3 en hoger). Let op! Windows Phone wordt nog niet ondersteund.

Hoe wordt Smappee aangesloten op mijn elektrische installatie?

Smappee meet de stroom via een “stroomklem”, die samen met je Smappee wordt geleverd. De klem wordt over de geïsoleerde kabel geplaatst. Smappee maakt dus geen rechtstreeks contact met de elektriciteit. Ook al installeren veel klanten zelf hun Smappee, raden wij aan de installatie door een electricien te laten uitvoeren.

Ik wil mijn Smappee liever niet zelf installeren. Wat moet ik doen?

Contacteer in dit geval je vertrouwde elektricien. Smappee is zó eenvoudig te installeren waardoor dit klusje meestal in minder dan een kwartier geklaard is.

Moet ik per toestel een tussenstekker plaatsen?

Neen, dat is één van de unieke aspecten van Smappee. De stroom wordt gemeten op één centraal punt bij de elektriciteitskast. Tussenstekkers plaatsen is niet praktisch en is bovendien bij veel apparaten niet mogelijk (bv. verlichting, kookplaten etc.)

Ik woon in een appartement en de meter staat in de kelder?

Geen probleem. Smappee wordt geïnstalleerd bij de zekeringskast in je appartement.

Wat is de inhoud van de Smappee doos?

De doos omvat:
- 1 Smappee monitor
- 3 stroomklemmen voor de volgende combinaties:
- 1-fasige aansluiting zonder zonnepanelen of
- 3-fasige aansluiting zonder zonnepanelen of
- 1-fasige aansluiting en zonnepanelen
- 1 netsnoer 230V
- 1 Comfort Plug voor het schakelen op afstand (draadloos 433 MHz)

De Smappee doos voor een 3-fasige aansluiting met zonnepanelen bevat 6 i.p.v. 3 stroomklemmen en 3 extra V-kabels.

Werking

Hoe detecteert Smappee de toestellen in mijn woning?

Smappee werkt met zeer innovatieve software die de gemeten stroom analyseert. Op deze manier registreert Smappee welke toestellen op welke tijdstippen worden in- en uitgeschakeld.

Kan Smappee alle toestellen detecteren?

Zodra Smappee aangesloten is begint hij de toestellen in je huis op te sporen. Na ongeveer een halve dag vindt Smappee je eerste toestellen. En naarmate Smappee je huishouden beter leert kennen komen er in de volgende dagen telkens nog een aantal toestellen bij. Een beperkt aantal toestellen zijn moeilijker te detecteren. Voor deze toestellen heeft Smappee meer tijd nodig of kan het gebeuren dat ze niet herkend worden.

Kan Smappee overweg met zonnepanelen?

Wanneer je zonnepanelen hebt, kan Smappee ook de de energie meten die je produceert. Bovendien maakt Smappee het onderscheid tussen jouw eigen verbruik en de opbrengst van de zonnepanelen. Via de app kan je de verschillende gegevens met elkaar vergelijken. Ook hierin is Smappee uniek!

Kan ik Smappee gebruiken met een driefasige aansluiting?

Ja. Voor zowel installaties met 3x220V of 3x380V+N is Smappee te gebruiken. In dit geval worden drie stroomklemmen over de kabels aangebracht.

Kan ik Smappee gebruiken met zonnepanelen in een huis met een driefasige aansluiting?

Wij bieden een speciale Smappee aan voor huizen met zonnepanelen en driefasige aansluiting. Deze Smappee heeft extra sensoren voor een nauwkeurige meting in deze huizen.

Je kan deze Smappee in onze webshop bestellen. Wees zeker dat je 3-fasen en solar selecteert.

Kan ik de Smappee app ook gebruiken wanneer ik niet thuis ben?

Ook vanop afstand kun je je energieverbruik raadplegen en met zekerheid vaststellen of je alle apparaten wel degelijk hebt uitgeschakeld.

Hoe helpt Smappee me energie te besparen?

Smappee biedt je inzicht in je energieverbruik en helpt je om (verborgen) energievreters te ontdekken. Hierdoor kan je gericht stappen ondernemen om dit te verhelpen (je kan bijvoorbeeld een oude koelkast vervangen door een zuiniger model of het sluimerverbruik thuis aan banden leggen). Diverse studies hebben uitgewezen dat je zo op termijn gemiddeld 12% kan besparen op je energiefactuur.

Wat is de terugverdientijd?

Met een besparing van 12% op je energiefactuur is je Smappee gemiddeld terugverdiend op minder dan 2 jaar.

Houdt Smappee gegevens over mijn energieverbruik bij?

Smappee hecht veel belang aan de privacy van zijn klanten. Alle energiegegevens worden dan ook strikt anoniem bewaard.

Ik heb een elektrische wagen. Kan Smappee me ook hier helpen?

Zeker, Smappee herkent ook je elektrische wagen. Op die manier krijg je een duidelijk beeld van wat het opladen van je wagen kost.

Wat is het vermogen van Smappee?

Smappee neemt een vermogen op van minder dan 2 Watt.

Smappee kan ook gebruikt worden in combinatie met het bekende IFTTT

Smappee IFTTT

IFTTT Recipe: Send me an iOS notification when the power goes wild connects smappee to ios-notifications
IFTTT Recipe: Send an Android notification when the power goes wild connects smappee to android-notifications IFTTT Recipe: Add a power outage event to my calendar connects smappee to google-calendar IFTTT Recipe: Color my place red when my consumption is too high connects smappee to philips-hue IFTTT Recipe: Turn off my office equipment in the evening on working days connects date-time to smappee