NodOn

NodOn Configuratie

NodOn heeft 3 type afstandsbedieningen de Soft remote, Wall switch en Octan remote. Alle drie de afstandsbedieningen zien er geheel anders uit toch zijn de afstandsbedieningen technische zo goed als het zelfde.

De definitie van de knoppen op de remotes is als volgt:

Elke knop heeft in totaal vier functies:

- Enkele druk

- Dubbele druk

- Lange druk

- Loslaten van de knop

Standalone configuratie

De afstandsbedieningen van NodOn kunnen gebruikt worden zonder tussenkomst van een Z-Wave gateway zoals de Fibaro Home Center. Door deze functie kunt u Z-Wave apparaten in en uit schakelen zoals de Fibaro Wall plug zonder eerst een Z-Wave gateway aan te schaffen.

Koppelen van apparaten

U kunt een Z-Wave apparaat koppelen aan de afstandsbediening in 3 simpele stappen:

1. Druk 3 maal snel op knop 1 van de afstandsbediening

De LED gaat blauw branden

2. Bepaal welke knop het Z-Wave apparaat moet aansturen

- Een korte druk op de gewenste knop zal het Mono profiel activeren. Het te bedienen Z-Wave apparaat zal zowel aan als uit gezet worden met dezelfde knop.

- Een lange druk op knop 1 of 2 zal het Duo profiel activeren. Knop 1 is aan en knop 3 is uit of knop 2 is aan en knop 4 is uit.

De LED knippert blauw om uw keuzen te bevestigen

3. Plaats het te koppelen apparaat nu binnen 10 seconden in "Learning mode", om dit te doen volg de handleiding van het te koppelen apparaat.

Wilt u de Fibaro Wall plug koppelen dan steekt u de plug in het stopcontact en drukt u 3 maal achter elkaar op de B-button.

De LED van de afstandsbediening zal groen knipperen wanneer het proces met succes voltooid is

Ontkoppelen van apparaten

1. Druk 3 maal snel op knop 4 van de afstandsbediening

De LED knippert blauw.

2. Plaats het te koppelen apparaat nu binnen 10 seconden in "Learning mode", om dit te doen volg de handleiding van het te ontkoppelen apparaat.

Wilt u de Fibaro Wall plug ontkoppelen dan steekt u de plug in het stopcontact en drukt u 3 maal achter elkaar op de B-button.

De LED van de afstandsbediening zal groen knipperen wanneer het proces met succes voltooid is

Configuratie met de Fibaro Home Center Gateway

Koppelen van de afstandsbediening

1. Zet de Fibaro Home Center in "Learning mode"

2. Druk 3 maal snel op knop 1 van de afstandsbediening

De LED van de afstandsbediening zal groen knipperen wanneer het proces met succes voltooid is

Configuratie

U kunt de NodOn op twee verschillende manieren gebruiken in de Fibaro Home Center. In de Mono configuratie koppelt u een apparaat direct aan de knop van de afstandsbediening door gebruik te maken van Associations (Koppelingen).
- Zet parameter 1 en 2 op de waarde 1
- Zet parameter 3 op de waarde 1

In de Scene configuratie zend de afstandsbediening een scene commando uit die u kunt gebruiken om scenes te activeren.
- Zet hier voor parameter 1 en 2 op de waarde 0
- Zet parameter 3 op de waarde 1

Wanneer u de configuratie opslaat druk dan één maal op een willekeurige knop van de afstandsbediening om hem te ontwaken en de instellingen te ontvangen.

Mono configuratie

Om de Mono configuratie te gebruiken koppelt u een apparaat aan de juiste koppelingsgroep van de afstandsbediening.

button 1 = groep 2 (Mono profiel)

button 2 = groep 3 (Mono profiel)

button 3 = groep 4 (Mono profiel)

button 4 = groep 5 (Mono profiel)

button 1&3 = groep 6 (Duo profiel)

button 2&4 = groep 7 (Duo profiel)

Wanneer u de configuratie opslaat druk dan één maal op een willekeurige knop van de afstandbediening om hem te ontwaken en de instellingen te ontvangen.

Scene configuratie

Om de Scene configuratie te gebruiken maakt u een nieuw scene die de afstandsbediening als scene trigger gebruikt. Kies het juiste scene ID om de scene te koppelen aan de gewenste knop.

Knop           Actie           Scene ID
1 1x drukken 10
1 2x drukken 11
1 Inhouden 12
1 Loslaten 13
2 1x drukken 20
2 2x drukken 21
2 Inhouden 22
2 Loslaten 23
3 1x drukken 30
3 2x drukken 31
3 Inhouden 32
3 Loslaten 33
4 1x drukken 40
4 2x drukken 41
4 Inhouden 42
4 Loslaten 43