Fibaro Getting Started

Eerste installatie van de Fibaro Home Center

Wanneer u het Fibaro domotica systeem zojuist heeft gekocht moet als eerste de Home Center geïnstalleerd en geconfigureerd worden. In deze handleiding beschrijven we de eerste stappen die gedaan moeten worden om een start te kunnen maken.

Wat zit er in de doos?

• Home Center
  • Antenne
  • Voedingsadapter
  • Ethernet kabel
  • Installatie instructies

Verbind de Fibaro Home Center met internet

1. Haal alle onderdelen uit de verpakking
  2. Koppel de antenne aan de Home Center
  3. Verbind de ethernet kabel en de voedingsadapter met de Home Center
    1. Bij de Home Center 2 moet u eerst het linker zijpaneel verwijderen voor de connectoren beschikbaar zijn, gebruik hiervoor een kleine schroevendraaier.
  4. Verbind de Ethernet kabel met uw Router of Modem.
  5. Steek de voedingsadapter in het stopcontact.
  6. Monteer het zijpaneel van de Home Center 2.

Als u het zijpaneel van de Home Center 2 verwijderd ziet u een USB stick. Deze USB stick is voor het back-uppen van uw Home Center en mag niet verwijdert worden. Opstarten van de Home Center zonder deze USB stick zal resulteren in een systeem fout. De Home Center Lite bewaard de eventuele back-up in de cloud en heeft geen USB stick.

Opstarten van de Home Center

Wanneer u de Home Center van stroom voorziet begint deze automatisch op te starten. Wanneer dit niet gebeurt drukt u eenmaal op de power knop op de unit. De lampjes op de Home Center zullen nu beginnen met knipperen.

Inloggen op de Home Center

Wanneer de Home Center opgestart is kunnen we beginnen met de configuratie van de Home Center. Hiervoor heeft u een computer nodig. Zorg dat de computer die u gebruikt aan hetzelfde netwerk verbonden is als de Fibaro Home Center.

1. Download en installeer de Fibaro Finder Applicatie:

2. Start de Fibaro Finder applicatie en druk of “Refresh” om de Home Center in uw netwerk te zoeken.
  3. Selecteer de Home Center waarmee u wilt verbinden. Waarschijnlijk zal er in u geval maar één Home Center beschikbaar zijn. Klik vervolgens op “Connect”

4. Uw webbrowser zal nu opstarten en navigeren naar het inlog scherm van uw Home Center.

De standaard inlog gegevens zijn:
  • gebruikersnaam – admin
  • wachtwoord – admin

Bekijk hier onze instructie video’s voor verder configuratie van de Home Center