Voor 12:00 besteld, morgen in huis
Gratis verzending boven €75,-
Uitgebreide productkennis
Tevredenheidsgarantie

Fibaro

Fibaro heeft op dit moment het meest complete z-wave compatible domotica systeem. Omdat het systeem werkt op basis van het z-wave protocol en alle beschikbare z-wave modules ook ondersteund worden zijn de mogelijkheden zo goed als eindeloos. Het systeem is volledig draadloos en kan dus in elke bestaande woning worden geïnstalleerd zonder hak- of breekwerk.

Het systeem bestaat uit een basis station, de Home Center 2 of Home Center Lite welke zorgt voor de aansturing van alle gekoppelde modules en sensoren. De Home Center is als het ware een kleine krachtige computer. De HC2 en de HC Lite zijn beide voorzien van passieve koeling en daarmee volledig geluidloos, eventueel dus geschikt om gewoon in de woonkamer te plaatsen.

De HC2 of HC Lite kan doormiddel van de webinterface ingericht en bediend worden. Hiernaast Fibaro Webinterfaceheeft Fibaro een speciale app om alle functie via de smartphone of tablet te kunnen bedienen.

Binnen de webinterface kan door middel van een grafische editor relatief eenvoudig scenes worden gemaakt. Voor de liefbebbers is het ook nog mogelijk om door middel van LUA en virtuele devices de meest geavanceerde scripts te maken, dit is niet voor iedereen weggelegd maar voor veeleisende gebruikers een belangrijke optie die alleen beschikbaar is op de Home Center 2.  

Nog even de belangrijkste verschillen: De HC Lite beschikt niet over LUA, virtuele apparaten, Voice Control (Lili) en VoIP ondersteuning. De HC Lite beschikt over een andere processor dan de HC2. De HC Lite versie beschikt wel over de mogelijkheid een accu toe te voegen als backup bij stroomuitval en een optionele GSM module, dit zijn beide opties die de HC2 niet heeft. Beiden beschikken ze over dezelfde interface en hetzelfde gebruiksgemak.