Voor 12:00 besteld, morgen in huis
Gratis verzending boven €75,-
Uitgebreide productkennis
Tevredenheidsgarantie

Domotica systemen

Ieder domotica systeem wordt aangestuurd door een centrale unit, als het ware het hart van het systeem. Deze centrale unit of beter gezegd het basisstation communiceert met alle aangesloten apparaten zoals de schakelaars, lampen, deurbel, tv en bijvoorbeeld uw smartphone of tablet. Wanneer er iets gebeurt binnen het domotica systeem zorgt het basisstation voor de juiste samenwerking van de sensoren en schakelaars.
Wanneer u begint met een domotica systeem is het belangrijk om na te gaan wat u er nu en in de toekomst mee wilt gaan doen. Niet alle basisstations hebben immers dezelfde functionaliteit of kunnen overweg met alle apparaten in de woning of tuin.


Veel mensen hebben reeds producten in huis van KlikaanKlikuit. Dit maakt het dan ook mogelijk om er eenvoudig en voordelig een domotica syteem van te maken door het basisstation van Klikaan toe te voegen zodat u hiermee regels aan kunt maken om de KlikaanKlikuit apparaten te schakelen en te bedienen met uw smartphone of tablet.


Andere, vaak veel uitgebreidere systemen zijn gebaseerd op het draadloos Z-Wave protocol en hebben hun populariteit veelal te danken aan het open karakter van dit protocol. Het maakt het dan ook vaak mogelijk om sensoren en schakelaars van diverse merken te integreren in één systeem. Doordat de systemen door de eindgebruiker nog steeds zelf te installeren zijn blijft het systeem budget vriendelijk en kan door de gebruiker zelf naar wens worden aangepast.

Bent u op zoek naar een toekomst bestendige oplossing en wilt u liever al uw data in huis houden dan is de Home Center van Fibaro een aanrader. De Home Center van Fibaro gebruikt het zeer stabiel en energievriendelijk draadloos Z-Wave protocol om met andere apparaten te communiceren. De Home Center kan ook communiceren over het eigen netwerk (internet) waardoor dit basisstation ook IP camera's kan weergeven of uw TV en/of muziekinstallatie kan bedienen. Kijk eens bij de Z-Wave modules om te zien wat er allemaal gekoppeld kan worden. 

Aeotec usb
Mocht u helemaal zelf uw eigen controller willen bouwen dan kunt met uw computer en de Z-Wave usb stick van Aeotec aan de slag om uw eigen domoticasysteem te ontwerpen. Bekijk hier de mogelijkheden.


digitalSTROMNaast de op Z-Wave gebaseerde producten bestaat er een revolutionair maar in Nederland nog niet heel bekend Zwitsers professioneel systeem 'digitalSTROM'. DigitalSTROM maakt gebruik van de bestaande stroomleidingen en kan op die manier alle bestaande apparatuur laten communiceren en van uw woning een Smart Home maken. Heeft u wellicht verschillende sensoren in de woning en bent u benieuwd naar wat hiermee mogelijk is? Kijk dan eens op onze website www.bazelmansdomotica.nl/digitalstrom


Mocht u nog twijfelen over uw keuze of heeft uw vragen over bepaalde functionaliteiten stuur dan een email naar klantenservice@domoticawerkt.nl of bel ons even: +31 (0)40 2026386