Voor 12:00 besteld, morgen in huis
Gratis verzending boven €75,-
Uitgebreide productkennis
Tevredenheidsgarantie

OTA firmware upgrades voor Fibaro modules

OTA firmware upgrades voor Fibaro modules

Met het uitbrengen van software update 4.090 voor de Fibaro Home Center 2 is het nu mogelijk om firmware updates te sturen naar de Z-Wave modules.

Z-Wave OTA firmware upgrade

Het is al langer bekend dat Z-Wave technologie de mogelijkheid biedt om OTA (Over The Air) firmware upgrades te doen. Dit betekend dat de Z-Wave modules draadloos nieuwe software kunnen krijgen vanuit de Fibaro box. Dit geeft de fabrikant en gebruikers de mogelijkheid om eerder gekochte modules te voorzien van de laatste firmware. Het upgraden van een module kan zorgen voor betere stabiliteit, efficiënter gebruik en nieuwe functionaliteiten. Tot op heden zagen we deze functionaliteit nog weinig tot niet gebruikt door fabrikanten. Daar komt dan nu verandering in. Zeker nu Fibaro deze functionaliteit beschikbaar heeft gesteld in hun Home Center.

Fibaro module upgrades

Met de software update 4.090 voor de Fibaro Home Center 2 en Home Center Lite heeft Fibaro de OTA firmware upgrade functie toegevoegd. Vanaf nu is het mogelijk om de Fibaro modules te upgraden wanneer er een upgrade voor deze modules beschikbaar wordt gesteld. Vooralsnog is het alleen mogelijk om Fibaro modules te upgraden via de Home Center. De eerste drie modules die te upgraden zijn, zijn de Fibaro Motion sensor, Fibaro Wallplug (Slimme stekker) en de Dimmer module.

Of er in de toekomst ook een mogelijkheid komt om modules van andere fabrikanten te upgraden is nog onduidelijk.

Module upgrades uitvoeren

Om de mogelijkheid te krijgen om de firmware upgrades uit te voeren naar de Fibaro modules moet de Fibaro Home Center geüpdate worden naar versie 4.090. Wanneer er een firmware upgrade beschikbaar is voor de gekoppelde modules zal de Home Center dit aangeven in het notificatie paneel. Voor meer informatie zie onze technische handleiding

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden