Voor 12:00 besteld, morgen in huis
Gratis verzending boven €75,-
Uitgebreide productkennis
Tevredenheidsgarantie

Hue Vs. Lightify

Hue Vs. Lightify

Philips Hue versus Osram Lightify

Sinds kort heeft Domoticawerkt zowel de Philips Hue als Osram Lightify lampen in het assortiment opgenomen. Met deze persoonlijke verlichting kunt u door middel van uw smartphone of tablet sfeer creëren in uw huis. Wij hebben beide systemen getest en met elkaar vergeleken.

De Lampen

Beide lampen zowel de Hue als Lightify werken met het ZigBee protocol. Technisch gezien gaat de communicatie tussen de lampen en de hubs dus op dezelfde manier. Dit betekent dat de lampen van zowel de Hue als Ligthify aan te sturen zijn met andere ZigBee apparaten. Zo zijn de Lightify lampen dus ook aan te sturen met de Hue-hub. De Hue lampen zijn echter nog niet met de Lightify hub te koppelen. Beide lampen zijn van hoge kwaliteit zowel in kleur bereik als intensiteit. Als we de twee lampen naast elkaar zetten heeft de Ligtify bulb iets meer opbrengst.

Lightify*

Hue*

*Door de camera zijn de kleuren en homogeniteit van de kleur niet geheel vergelijkbaar met wat u met uw ogen ervaart


De HUB


Philips heeft er voor gekozen om de Hue-hub een vaste Ethernet verbinding te geven. Hierdoor is de installatie van het systeem zeer gemakkelijk. Met een druk op de knop is alles ingesteld. Dit betekent wel dat u de Hue-hub altijd op een locatie moet hebben waar een vaste netwerk verbinding is. In de meeste gevallen zal de beste plaats dan in uw meterkast zijn. Nadeel hiervan is dat dit nadelig is voor het draadloze bereik zowel door storing in de meterkast als de grotere afstand tussen de hub en de lampen.


Osram heeft een kleine en mooie vorm gegeven hub die door WiFi een draadloze verbinding maakt met uw netwerk. Hierdoor is de Hub in elk stopcontact in uw woning te plaatsen waardoor u hem op de kortste afstand tot uw lampen kunt plaatsen. Dit zorgt voor de beste verbinding. Voor het installeren van de Lightify hub moet u meer stappen doorlopen omdat de hub verbinding moet maken met uw draadloos netwerk. Door het duidelijke stappenplan in de smartphone applicatie is dit zeer gemakkelijk te doen.Update:

Vanaf oktober 2015 heeft Philips een nieuwe bridge uitgebracht. Buiten het vernieuwde design heeft geeft de Hue Bridge 2.0 nu ondersteuning voor Apple's HomeKit. Naast een kleine verhoging van de prestaties die de meeste gebruikers niet zullen merken is er niks veranderd aan de nieuwe Bridge.

App’s

Beide apps zijn mooi vormgegeven, overzichtelijk en makkelijk te bedienen. Bij de app van Osram wordt er tijdens de installatie al een account aangemaakt waardoor u de lampen meteen van buitenshuis aan kunt sturen. In de app van Philips kunt u dit op een later tijdstip doen. De functionaliteiten in de app zijn nagenoeg hetzelfde: zo kunt u bij beiden groepen & scenes maken, kleuren in foto’s selecteren en timers instellen. Philips heeft als extra optie een geofencing functie. Met deze functie kunt u verlichting automatisch aan laten gaan wanneer u thuis komt of uit laten schakelen wanneer u uw huis verlaat. Voor de Philips Hue zijn er ook nog veel apps van derden beschikbaar.

API

Een groot voordeel van de Philips Hue is dat deze een open API heeft. Deze API stelt derde in staat om applicaties te maken om de Philips Hue-hub aan te sturen. Hierdoor zijn er meer apps beschikbaar en is het ook mogelijk om de verlichting aan te sturen met de meeste domotica systemen. De Osram Lightify-hub heeft op dit moment nog geen API beschikbaar. Wij hebben contact gehad met Osram en zij zijn op dit moment bezig met de API. Men verwacht in de herfst van 2015 de API beschikbaar te kunnen stellen. We kunnen dus verwachten dat het Lightify systeem met veel meer apparaten gaat werken en de functionaliteit wordt uitbereid.

Reacties

 1. Raymond Raymond

  Allebei mooie oplossingen. Als zou ik toch eerder voor de Philips kiezen. Zijn beide via een Alexa Skill of IFTTT ook met een Amazon Echo te gebruiken (niet dat ik er al een heb hoor)? http://www.smarthomenieuws.nl

 2. Noelle Noelle

  Zijn de API's van de <a href="https://www.ithingz.nl/hue-lampen">Hue lampen</a> ook te gebruiken op IOS omgevingen?

 3. Martijn Bazelmans Martijn Bazelmans

  De Hue en Lightify GU10 lampen zijn directe vervangers van uw GU10 halogeen verlichting. Deze worden dus zonder voeding en armatuur geleverd.

 4. Kenny Kenny

  Leuke artikel maar heb een vraagje: Is bij de UG10 fittingen ook een sokkel of voeding voorzien bij beide merken?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden