Voor 12:00 besteld, morgen in huis
Gratis verzending boven €75,-
Uitgebreide productkennis
Tevredenheidsgarantie

Foscam camera's zijn veilig

 • Geplaatst op
 • Door Martijn Bazelmans
 • Geplaatst in Foscam
 • 2
Foscam camera's zijn veilig

Door gebruik van Foscam camera's met de nieuwste firmware en een sterk wachtwoord zorg u dat uw camera beelden veilig zijn.

28 september heeft RADAR op NPO1 de beveiliging van IP Camera's besproken. In deze uitzending geeft RADAR terecht aan dat camera's zonder goed wachtwoord eenvoudig door andere te misbruiken zijn. Graag leggen wij u uit hoe u dit kunt voorkomen.

Met de Foscam camera's in onze webshop is de gebruiker verplicht om tijdens de eerste installatie de standaard gebruikersnaam en wachtwoord te wijzigen. Tijdens het wijzigen geeft de software aan hoe sterk het wachtwoord is. Een minimaal beschermingsniveau is verreist. Door het gebruik van een sterk wachtwoord verkleint u de kans op ongewenst gebruik van de camera.
Net als voor uw smartphone en computer is het ook belangrijk om voor uw Foscam camera de laatste software (firmware) te downloaden. Foscam brengt regelmatig nieuwe firmware uit met verbeteringen op het gebied van functionaliteit maar ook veiligheid. De firmware kunt u hier bekijken en downloaden. Twijfelt u over de juiste firmware voor uw Foscam camera neem dan contact met ons op.

Standaard heeft de Foscam camera geen verbinding buiten het eigen netwerk, dit is uiteraard de beste beveiliging. Zorg er dan wel altijd voor dat u ook een veilig wachtwoord gekozen heeft voor het draadloos internet in huis.
Het is natuurlijk erg prettig om ook uw camera's buitenshuis te kunnen bekijken. Foscam voorziet hierin daarom in een mogelijke uPnP verbinding. U kunt de camera ook beschikbaar maken doormiddel van port-forwarding in te stellen op uw router. Aan te raden is om dan de standaard poort van uw camera aan te passen zodat deze moeilijker gedetecteerd wordt vanaf het internet.

Bekijk hier ons assortiment camera's


Reacties

 1. Raymond Raymond

  Mooi inhoudelijk stuk. De oplossing van Foscam lijkt behoorlijk secure. Jammer dat ik ze niet vaker tegen kom in de media. Ik ga er vanaf nu in ieder geval op letten. Kan ik er ook eens over berichten. Raymond http://www.smarthomenieuws.nl

 2. Max Max

  Hi Martijn,

  Interessant artikel!
  Ik ben sinds een paar dagen beginnen met zoeken naar <a href="https://www.ithingz.nl/domotica">bewakingssystemen met camera's</a>, en na het lezen van je review ga ik ook beginnen kijken naar de firmware van ieder model.Ik ga ook de Foscam bekijken!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden