Voor 12:00 besteld, morgen in huis
Gratis verzending boven €75,-
Uitgebreide productkennis
Tevredenheidsgarantie

Z-Wave usb stick

(1)
Brand Name :
Stock:
Op voorraad
Levertijd:
Dit product wordt binnen 24 uur verzonden.
€52,95
€42,95
  • Informatie
  • Reviews

 

Er zijn een aantal goede Z-Wave home controllers te koop waarmee u eenvoudig een Z-Wave Domotica systeem op kunt zetten, zoals Fibaro met zijn Home Center of met de gateway van Benext. Wanneer u voordelig uw eigen Z-Wave controller wilt creëren biedt de Aeotec Z-Wave usb stick een oplossing. Door de Aeotec Z-Wave usb stick te verbinden aan een processor maakt u, uw eigen Z-wave controller. Dit kan een PC, laptop of zelfs een veel gebruikte Raspberry Pi zijn.

 

 
De Aeotec Z-Wave stick wordt doormiddel van USB poort verbonden met een PC. Doordat de Z-wave stick van Aeotec een geïntegreerde batterij heeft kan hij ook standalone werken zodat met behulp van de knop op de Z-Wave stick eenvoudig apparaten gekoppeld kunnen worden. De batterij wordt opgeladen zodra de Z-Wave stick met de usb aansluiting aangesloten wordt.

Met de Z-Wave stick is het mogelijk om tot 232 Z-Wave apparaten te koppelen en deze via de usb aansluiting aan te sturen met uw eigen controller. De communicatie tussen de Z-Wave stick en uw controller gaat via het Zensys API (SerialAPI).
 

 

Er bestaan een aantal open source projecten die ook gebruik maken van de SerialAPI en de software leveren om een eigen Z-Wave controller te maken. Deze opensource projecten zijn bijvoorbeeld openHAB en Domotiga. Uit onze ervaringen komt naar voren dat openHAB het beste werkt met zowel een pc als de Raspberry Pi. OpenHAB heeft veel functionaliteit en goede prestaties zelfs op de kleine processor van de Raspberry Pi.

 

Voor installatie van openHAB op de Raspberry Pi kijk eens op deze instructables voor een stap voor stap beschrijving hoe u openHAB kunt installeren.

Lamers 23-05-2015 19:54

Ik heb deze stick aangeschaft om een eigen domotica systeem op te zetten i.c.m. de software van Openhab. De stick werkt boven verwachting, koppeling en verwijderen van apparaten werkt snel en eenvoudig. Ik heb het zowel met een Raspberry als met een Windows computer opgezet. Beiden werken goed maar met Windows is net wat fijner werken. Kwestie van software installeren en stick plaatsen. En natuurlijk scenes maken met in welke situatie welk apparaat iets moet doen. Voordeel is dat de software niet zwaar is dus je kunt het op een bestaande pc / laptop installeren en nog gewoon gebruiken waarvoor je het normaal ook deed. Wat mij betreft een aanrader voor iemand die met domotica wil beginnen, niet bang is om afentoe iets uit te zoeken ( Er is veel info te vinden op internet ) en gewoon zijn eigen systeem wil ontwikkelen op een eenvoudige manier.

5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen